Trend Watching: Storytelling

Bij Storytale PR geloven wij er sterk in dat het belangrijk is om mee te gaan met de razendsnel veranderende wereld en om op de hoogte te blijven van de laatste trends en gebeurtenissen. Niet alleen voor onszelf, maar ook voor jou. Als merk, als bedrijf, als individu. Daarom houden wij ook jou graag op de hoogte van de belangrijkste macro- en microtrends die zich op dit moment afspelen. Dit keer zoomen we in op één van de belangrijkste trends waar Storytale PR op inspeelt: storytelling.

Laten we even bij het begin beginnen. Wat is storytelling eigenlijk precies? Er wordt ook wel gezegd dat storytelling één van de meest krachtige manieren is om een idee, product of dienst de wereld in te brengen. De naam zegt het al; door middel van het vertellen van een verhaal. Of dit een nieuw fenomeen is? Zeker niet. Verhalen vertellen doen we al sinds het begin der tijden, het enige verschil is de manier waarop de inhoud wordt verteld. Niet alleen vertellen we verhalen over onze ervaringen of met een leesboek in bed ’s avonds, ook op het gebied van marketing en communicatie komen verhalen constant en overal terug. Door het massale aanbod van vele diensten en producten, is het voor een bedrijf of merk belangrijk om op te vallen. Het vertellen van het verhaal achter het bedrijf of merk, speelt hier een grote rol in. Het verbindt als het ware de doelgroep aan de dienst of het product.

Het is dus duidelijk dat storytelling een grote invloed heeft op hoe jouw merk of bedrijf op de markt staat. Er zijn een aantal redenen waarom storytelling deze invloed uitoefent:

  1. Verhalen blijven beter hangen. Het is niet voor niks dat presentaties vaak met visuele beelden worden ondersteund. Harde cijfers en feiten zonder verhaal blijven simpelweg niet goed hangen in ons geheugen. Door middel van een verhaal kan er een herkenbare situatie worden geschetst, waardoor het vele malen beter te onthouden is voor de doelgroep.
  2. Er ontstaat verbinding met de doelgroep. Dit is eigenlijk het grootste doel wat je kan bereiken met storytelling: binding met (potentiële) klanten. Door middel van herkenbaarheid en het oproepen van emoties, zullen klanten zich gaan hechten aan jouw merk of bedrijf.
  3. Informatie krijgt ineens betekenis. Wij mensen zijn snel geneigd om te willen weten waarom iets is zoals het is. Productinformatie kan voor velen onduidelijk zijn en dus niet per se worden beschouwd als interessant, terwijl met het vertellen van een verhaal rondom het product, een product ineens veel meer waarde kan gaan krijgen voor een klant. Waarom is dit product zoals het is?
  4. Deelbaarheid. Verhalen zijn er om verspreid te worden. Op een verjaardag, een avondje met vrienden of een netwerkborrel; verhalen komen van alle kanten op je af. Door een verhaal klaar te hebben liggen in plaats van alleen een product of dienst, maak je het makkelijker om verspreid te worden.

Om het effect van (visuele) storytelling nog iets beter te begrijpen, nemen we een snel kijkje in onze hersenen. Kale feiten en cijfers worden door onze hersenen verwerkt in de centrums van Broca en Wernicke, hier wordt namelijk taal verwerkt. Naast deze centrums, gebeurt er eigenlijk vrij weinig in onze hersenen. Bij het horen of vertellen van een verhaal gebeurt er echter veel meer. Zo gaan onze zintuigen bijvoorbeeld automatisch op scherp bij een verhaal over eten of wordt het stukje motoriek in onze hersenen geactiveerd bij een verhaal over lichamelijke beweging. Bij het horen of lezen van een verhaal, worden onze zogenaamde spiegelneuronen actief; ons brein gaat op dezelfde wijze het verhaal verwerken als wanneer wij het ook daadwerkelijk zelf zouden meemaken. Hierdoor blijven verhalen veel beter in ons geheugen staan.

Oké, het vertellen van een verhaal dus. Duidelijk. Maar als elk merk of bedrijf nu zijn verhaal gaat vertellen en verspreiden, hoe ga jij dan opvallen? Hiervoor kan je rekening houden met onder andere deze twee uitgangspunten:

  • Wees authentiek. Het is belangrijk om vertrouwen te krijgen van buitenaf in jouw merk of bedrijf en dat ontstaat alleen met eerlijkheid en transparantie. Maak je eigen verhaal en wees oprecht. Waar draait het echt om achter de schermen? Waar doe je het voor?
  • Persoonlijk verhaal. Uiteindelijk wil je dat de doelgroep zich gaat hechten aan jouw merk of bedrijf. Herkenbaarheid en emoties spelen hier een grote rol in. Het verhaal en het doel van het verhaal moet voor de doelgroep herkenbaar zijn om interessant gevonden te worden. Wat is de trigger van jouw verhaal?

Als je dus wilt opvallen, online of offline, is het verhaal achter jouw merk of bedrijf van sterk belang. Echter ben je er dan nog niet. Ook de manier waarop je dit naar de buitenwereld vertaalt, is belangrijk. Ben jij nieuwsgierig hoe je dit het beste kan aanpakken of heb je behoefte aan meer hulp en kennis op dit gebied? Neem vooral even contact op, dan kijken we samen verder!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: