The Outernet

Bij Storytale PR geloven wij er sterk in dat het belangrijk is om mee te gaan met de razendsnel veranderende wereld en op de hoogte te blijven van de laatste trends en gebeurtenissen. Niet alleen voor onszelf, maar ook voor jou. Als merk, als bedrijf, als individu. Daarom houden wij ook jou graag op de hoogte van de belangrijkste macro- en microtrends die zich op dit moment afspelen. Dit keer nemen we een kijkje naar één van de grootste, opkomende fenomenen: The Outernet.

In de huidige, moderne wereld laten mensen niet maar één voetstap achter bij elke stap die ze zetten. Ze laten er twee achter; een in de echte wereld en een in de digitale wereld, die we zelf hebben gecreëerd. Onze mobiele apparaten en de nieuwste technologieën brengen de online wereld met ons mee de straat op. De combinatie van deze twee werelden staat beter bekend staan ​​als The Outernet. Wanneer iemand op hetzelfde moment zowel online als offline te vinden is, kan dit worden omschreven als phygital.

Als we terug in de tijd kijken, was het internet meer een ontsnapping uit de echte wereld. Voor heel eventjes, zittend achter een desktopcomputer, waren mensen in een andere wereld. Tegenwoordig worden die desktopcomputers vervangen door mobiele apparaten en andere online wearables, waardoor de mogelijkheid ontstaat dat iemand 24/7 online is. En laten we iets duidelijk maken: dit gaat niet alleen over één persoon, het gaat over iedereen en alles eromheen. Wij mensen zijn constant in een “on” -modus en omdat we tegelijkertijd in de echte wereld leven, versmelten die twee werelden gemakkelijk met elkaar.

De Outernet is te vinden in al onze apparaten en aspecten van ons leven. Het zijn niet alleen de individuen die de Outernet gebruiken, het zijn ook de bedrijven die er hun winst uit halen. Een grote macro-trend die hier onderdeel van uitmaakt, is het Internet of Things; de technologie die het mogelijk maakt om via de digitale wereld een verbinding tot stand te brengen tussen meerdere fysieke objecten. Bovendien zijn de locatie gebaseerde diensten voor veel bedrijven erg interessant. Restaurants of cafés kunnen bijvoorbeeld kortingsbonnen sturen naar mensen die dicht bij hen staan. De locatie van deze mensen is eenvoudig te achterhalen via zogenoemde beacouns (bluetooth, gps en wi-fi). Op deze manier kan The Outernet worden gebruikt als een efficiënte tool om meer verkoop, naamsbekendheid of kennis over een merk of bedrijf te genereren.

Ook in de PR wereld komt dit fenomeen met de dag meer naar voren. Door de huidige omstandigheden rondom COVID-19, vinden vrijwel alle PR events online plaats, maar wordt er ook steeds meer waarde gehecht aan offline contact. Gepersonaliseerde pakketjes worden van tevoren opgestuurd en pakketjes voor wat meer “offline tijd samen” vliegen de deur uit. Op die manier spelen bedrijven zoveel mogelijk in op de behoeftes die ontstaan in dit digitale tijdperk. Zowel online als offline, moet hun verhaal kloppen en verteld worden.

Benieuwd naar hoe jouw bedrijf of merk dit het beste kan aanpakken? Ik help je graag! Neem vooral even contact op en wie weet sta ook jij binnenkort phygital te shinen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: